Darila za očete za očetovski dan

 

Praznovanje Dneva očetov izhaja iz ameriške tradicije in se v Sloveniji praznuje vsako tretjo junijsko nedeljo. Letos pa je Dan očetov sovpadel še z enim pomembnim dnevom – mednarodnim dnevom sušija. Prav to je popolna kombinacija za letošnje junijsko praznovanje. 

TÁTA_úvodka

Praznovanje očetov in sušija

Vsi očetje in priljubljena japonska jed praznujeta na isti dan. To je idealna priložnost, ki je ne gre zamuditi. Na voljo je več daril, ki so kot nalašč za pripravo ali postrežbo sušija ali drugih najljubših dobrot.

Lesene deske

Kakovostne lesene deske iz masivnega lesa so edinstveno darilo za ljubitelje sušija in hrane na splošno. Na njih lahko pripravljate ali postrežete jedi. Dajejo mizi slog in izvirnost. Izbirate lahko med različnimi oblikami in velikostmi. Deske so obdelane s posebnimi olji, ki poudarijo strukturo lesa. 

Solnica in popernik

Priljubljenost domače kuhe in priprave hrane v zadnjem času narašča. Skupni družinski trenutki ob dobri hrani in pijači so čudovit način sprostitve. Očeta lahko obdarite s stilskim kompletom solnice in popernika iz trdega lesa. Praktičen pomočnik za pripravo sušija, pa tudi za žar meso ali zelenjavo. 

TÁTA_1

Bambusov pladenj

Podarite očetu najljubšo jed, postreženo na bambusovem pladnju. Ne glede na to, ali pripravite suši, kanapeje ali kaj sladkega – celoten vtis bo izpopolnila način postrežbe. Poskusite speči majhno torto in jo okrasiti s sezonskim sadjem. Verjemite, da ročno izdelana darila prinašajo največ veselja.

 

NAŠ NAMIG: Presna torta za očke od najmlajših

Predstavljamo vam preprost recept za biskvitno presno torto, ki jo lahko pripravi tudi otrok. Idealna poslastica za Dan očetov od najmlajših. Postrezite jo lahko na bambusovem pladnju ali keramičnem krožniku. 

 TÁTA_2

Potrebovali boste:

  • Okrogel model s premerom približno 15 cm,
  • trak,
  • 500 ml mleka,
  • 1 vanilijev puding v prahu,
  • 2 žlici sladkorja,
  • 2 jogurta tipa Pribináček z okusom vanilije,
  • 2–3 žlice sadne marmelade,
  • 2 pakiranja otroških piškotov,
  • sadje za okras – borovnice, maline ali gozdna mešanica.

 

Postopek za presno torto s sadjem:

  1. Skuhajte vanilijev puding z mlekom po navodilih. Nato ga pustite, da se ohladi.
  2. V ohlajen puding vmešajte jogurte in marmelado. 
  3. Dno modela obložite s piškoti. Prelijte jih z delom pudingove mase. Nato položite še eno plast piškotov in ponovno prelijte. Postopek ponavljajte do vrha modela. Zadnja plast mora biti puding.
  4. Torto postavite v hladilnik čez noč ali vsaj za 3 ure. 
  5. Naslednji dan previdno odstranite model (s pomočjo dolgega noža) in torto položite na pripravljen pladenj.
  6. Torto obložite s piškoti in ovijte s trakom. 
  7. Zgornji del okrasite s sadjem in vejico mete.
  8. Podarite očetu za njegov poseben dan. 

Zunanje kurišče

Sladko piko na i že imate. Očetu podarite prostor, kjer si lahko skupaj spečete klobase ali preprosto zakurite ogenj v hladnejših večerih. Prenosna kurišča niso draga in naredijo velik vtis. Kovinska kurišča so primerna za vse vrtove, terase in večje balkone. Zaradi svojih dimenzij in teže so idealna tudi za na pot. Odličen pomočnik za vsakega moškega.  

NAŠ NAMIG: Praznujte Dan očetov z zabavnim pečenjem

Preizkusite, kako na zabaven in izviren način zarezati klobaso. Videli boste, da se bo zabavala cela družina. In kako drugače preizkusiti novo kurišče, ki ga podarite očetu? 

  • Klasika

Kdo ne pozna klasičnega načina rezanja klobas? Oba konca prerežite na 4 dele in po pečenju boste dobili 4 lepo zapečene nožice.

  • Ježek

Ježkov slog je prav tako priljubljen kot prejšnji. Z ostrim nožem naredite mrežasti vzorec na površini klobase. Po pečenju bo hrustljava.

  • Hobotnica

Manj znana, a zelo zabavna – otroci jo obožujejo. En konec klobase globoko zarežite kot pri klasiki, da dobite lovke. Drugi konec zapičite na vilico in pecite.

  • Spirala

Začnite rezati z ostrim nožem od enega konca klobase do drugega v enem zamahu, da ustvarite spiralni vzorec. 

  • Pomfri 

Predstavljajte si, da želite klobaso razrezati na 4 enake paličice – natančno tako jo podolžno zarežite. Pazite, da je ne prerežete čisto do konca.